Pored gosp. Bajgorića stručni tim činiti će treneri GORAN MATIĆ i ALMIR HALILAGIĆ HALI i seviser DŻEVAD HUJIĆ! Novom timu želimo uspjeh i donosimo biografiju novog selektora.

BEHUDIN BAJGORIĆ – BIOGRAFIJA

Dr.sc.Behudin Bajgorić rođen je 25.10.1958.godine u Prijepolju. Fakultet za fizičku kulturu u Sarajevu, upisao je 1976. godine a diplomirao 1980. godine. Od 1995 godine živi i radi u Zenici. U periodu od 1995 do 2005. godine trenirao je Invalidski košarkaški klub „Bosna“ iz Zenice a pet godina je bio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Profesor Bajgorić je prvi klubski trener i reprezentativni trener košarke u kolicima u Bosni i Hercegovini.

Sa KIK Bosna je osvojio sve što se moglo osvojiti. Reprezentaciju Bosne i Hercegovine je 2003. godine u Cirihu uveo u „A“ diviziju, dok je 2005. godine u Parizu Reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela 10. mjesto u Evropi što je najbolji plasman do sada. Bajgorić je nakon završenog fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, završio i Višu trenersku školu 1986. godine, a na istom fakultetu je magistrirao i doktorirao.

Objavio je 12 naučnih radova i stekao je zvanje docenta za naučnu oblast Timski sportovi. Profesor Bajgorić se bavi trenerskim poslom 41 godinu a trenirao je 7 klubova u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Afirmisao je 42 reprezentativke iz Zenice a bio je selektor ženske kadetske i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i trener seniorske reprezentacije BiH sa kojom je nastupio na Evropskom prvenstvo u Mađarskoj 1997. godine. Bio je izuzetno uspješan košarkaški trener u 26 takmičarskih sezona. Sa ekipama koje je trenirao osvojio je više od 30 medalja na državnim prvenstvima Bosne i Hercegovine.

Za ostvarene rezultate dobitnik je brojnih priznanja. Proglašen je za najuspješnijeg trenera u 2003., 2004., 2005., 2006., 2007. i 2010. godini, najuspješnijeg sportskog radnika četiri godine, a klub koji je trenirao dobio je sedam priznanja kao najuspješniji sportski kolektiv u izboru najuspješnijih sportista, sportskih radnika i trenera u organizaciji Sportskog saveza Grada Zenica i Kantonalnog sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona.